Reparbete

Industriunderhåll från rep

Förebyggande och avhjälpande underhåll med minimal störning.

Vi når där andra inte räcker till

Industrin erbjuder utmanande uppgifter och arbetsmiljö. Som tur är ligger säkerhet alltid högst upp på vår priolista. Trånga utrymmen, höjder, kemikalier, värme och kyla är bara några av de dagliga risker som personalen står inför på en industri. Driftstopp och underhållsinsatser är kostsamma, så arbeten behöver planeras och utföras effektivt och med minsta störning för andra, det är vi bra på!

Våra hantverkare utför en mängd olika tjänster själva och tillsammans med byggbolag eller industriaktörer som samarbetspartners har vi erfarenheten att genomföra en stor bredd av uppdrag.

Vi når där andra inte räcker till. Det har gjort oss till ett av Sveriges mest anlitade klätterbolag.

Montage

Montage ovanför produktion är möjligt med hjälp av reparbete, såsom belysning, fallskyddsystem eller sprinkler. Vi genomför även tunga lyft i eget system av exempelvis balkar, fläktdon och bergsäkring.

Rostskyddsmålning

Rostskyddsmålning har vi jobbat med kontinuerligt sedan 2008. Att jobba enligt högt ställda krav är en självklarhet för oss och kan stolt visa upp ett antal målningsprojekt med olika målningssystem.

Inspektioner

Vi genomför många handnära inspektioner, besiktningar och tillståndsbedömningar av olika slag, själva eller i samarbete med ingenjör eller annan tredje part. Ett effektivt sätt att få koll på status i brännkammare, silos med flera platser innan underhållsplaneringen görs.

Rengöring

Damm och smuts är inte bara potentiella brandrisker utan också en kvalitetsfråga. Vi kommer åt alla ytor och platser för rensning, rengöring och dammsugning.

Fallskyddsystem

Helhetslösning – framtagande och försäljning av system, montage, besiktning, utbildning samt personlig utrustning.

Serviceavtal & beredskap

Ett avtal gällande beredskap, så kallad resque standby, eller serviceavtal kan vara ett effektivt sätt att ha koll på sin verksamhet och kunna reda ut de incidenter som inträffar. 

Fönsterputs

Högkvalitativ fönsterputs för alla typer av fastigheter och byggnader, oavsett hur höga eller svårtillgängliga fönstren är.

Fastighet- och byggservice

Produktionen i all ära men fastigheterna behöver också kärlek. Fasadunderhåll, rostskyddsmålning, fog, betongreparationer, skorstensrenovering är några av de tjänster som vi utför.

”Klätterservice praktiska erfarenhet från byggprocessen och reparbete ger smarta och effektiva lösningar.”

Referensprojekt

Armaturbyte samt sprinklerinstallation

Demontage och montage av större armaturer i taket mellan takstolarna på större lagerlokal. Undertill pågick arbetet ostört, ett automatiserat lager med varuplock. Alternativa metoder hade krävt att anläggningen hade stoppats med stora produktionsförluster till följd.

-Det blev väldigt flexibelt att folk behövde komma åt saker underifrån så kunde vi lätt kommunicera med killarna där uppe så de kunde flytta sig eller stanna upp. Fastighetsansvarig beställare.

Bergsäkring kulvert

En kulvert mellan en 3000 m2 stor bergssida och ett bostadshus säkrades upp med hjälp av reparbetare. Berget rensades från lös sten och instabila block säkrades upp med kamjärn och stålfiberarmerad sprutbetong. Därefter täcktes hela ytan med ett stålnät.

-Reparbete är inte bara för punktinsatser som många tror utan det är en metod som klara av det mesta. Vi sköter hela projektet. Vi borrar, lyfta upp nät, spänna upp vajrar, allt görs från rep. säger Christophe Dance, projektledare på Klätterservice.

Rostskyddsmålning Turning Torso

190 meter över vattnet i en mycket korrosiv miljö målades delar av Turning Torsos yttre ramverk, hängandes i rep. Arbetet krävde stor noggrannhet gällande stålytans struktur, salthalt, luftfuktighet, luftens och stålets temperatur samt daggpunkt som avgör om arbetet kan utföras i denna utmanande miljö. 

-Vi ställer höga krav på våra leverantörer så att våra fastigheter underhålls långsiktigt och med hög kvalitet. Vårt samarbete med Klätterservice sträcker sig över lång tid och vi känner oss mycket trygga med att de utfört uppdraget. Förvaltare, Turning Torso.

Produkter & utrustning

Vi kan det här med produkterna också. I och med att vi använder olika typer av utrustning dagligen på många olika arbetsplatser, och har gjort under många års tid, så vet vi vad som funkar, är bra och säkert i olika situationer. Den kunskapen delar vi gärna med oss av till dig!

Går du kurs hos oss får du prova utrustning samt får rabatterat pris på utrustningen.

Fallskyddsystem

Fasta system för reparbete

Utrustning för fallskyddsarbete

Utrustning för reparbete

Utbildning

Lär dig hantera riskerna

Att utbilda och få dela med oss av vår kunskap har alltid legat oss varmt om hjärtat. Det var faktiskt där det hela en gång började år 2007. Kompetens och utbildning är extremt viktigt i de branscher vi är verksamma i för att motverka olyckor.

På vårt training-center i Stockholm håller vi utbildningar inom bland annat fallskydd och räddning. Här utbildar vi även inom olika former av fasta fallskyddssystem som t ex skenor och vajer samt låter dig testa olika typer av utrustning, selar mm. Vi kommer även gärna ut till er anläggning och håller kurs om ni hellre vill det!

”Att anlita reparbetare jämfört med traditionella metoder ger en betydlig ekonomisk fördel.”