Fallskyddsutbildning

Allt arbete på höjd medför risker. Rätt utbildning och rätt utrustning är förutsättningar för säkert arbete i fallriskmiljöer, något som vi på Klätterservice brinner för och gärna hjälper till med. De som behöver ha dessa kunskaper är både du som arbetsleder arbeten i fallriskmiljö samt du som befinner dig i och utför denna typ av arbete.

Våra utbildare möter marknadens högsta krav med mycket praktisk erfarenhet från olika typer av arbetsmiljöer.

Kurser hålls hos kund eller i vårt training center och kan skräddarsys efter specifika behov.

Klätterservice kan även hjälpa er att ta fram en arbetsmiljöplan anpassad för just ditt arbete i fallriskmiljö samt så klart ta fram säker och praktisk utrustning enligt gällande lagstiftning för era behov.

Fallskydd bas

Grundläggande fallskyddsutbildning

Alla som jobbar i en fallriskmiljö över 2 meter skall ha kunskap om de risker som arbetet innebär. Denna utbildning täcker det kravet från Arbetsmiljöverket. Under 8 timmar får du grundläggande teoretisk kunskap i vad lagen säger samt att testa på fallrisksituationer och praktiskt testa på hur utrustningen skall användas. Fallskydd bas passar dig som exempelvis arbetar på tak, industrimiljöer, byggnadsställning eller arbetsplattform.

Fallskydd räddning

Fallskyddsutbildning med fokus på räddningssituationer

Fallskydd räddning ger dig de, enligt oss, viktigaste kunskaperna om fallskyddsarbete – att rädda en person. Denna utbildning är till för dig som redan gått Fallskydd bas och vill utveckla dina kunskaper samt täcker upp Arbetsmiljöverkets krav gällande att rädda en person så snabbt och säkert som möjligt. Kursen är både teoretisk och praktisk och fokuserar på verklighetstrogna scenarier. Har man inte Fallskydd bas så rekommenderar vi att man går Fallskydd bas+räddning samtidigt.

Fallskydd bas+räddning

Komplett fallskyddsutbildning

Fallskydd komplett är en utbildning som inkluderar både Fallskydd bas som är ett krav för att få jobba i fallriskmiljö och Fallskydd räddning som ger dig kunskapen att utföra räddning av en person. Arbetsmiljöverket kräver att alla fallskyddsarbeten skall ha en “fungerande räddningsplan”, utrustning och kompetens att utföra en räddning på kort tid. Kursen är både teoretisk och praktisk och fokuserar på verklighetstrogna scenarier. 2 x 8 h.

Kurskalender

Kolla in här när vi håller nästa kurs. Vill ni boka en skräddarsydd kurs eller ett eget kurstillfälle –
kontakta oss gärna direkt.

Produkter & utrustning

Vi kan det här med produkterna också. I och med att vi använder olika typer av utrustning dagligen på många olika arbetsplatser, och har gjort under många års tid, så vet vi vad som funkar, är bra och säkert i olika situationer. Den kunskapen delar vi gärna med oss av till dig!

Går du kurs hos oss får du prova utrustning samt får rabatterat pris på utrustningen.

Fallskyddsystem

Fasta system för reparbete

Utrustning för fallskyddsarbete

Utrustning för reparbete